تحولات لبنان و فلسطین

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با بیان اینکه احداث مخازن ذخیره آب نیازمند اعتبار ۲۰۰میلیارد تومانی است، گفت: در حال حاضر حدود ۶۰روستای استان با مشکل حاد آبی مواجه هستند که در این خصوص افزایش ظرفیت حجم مخازن ذخیره آب مناطق شهری در دستور کار قرار گرفت.

۶۰ روستای خراسان شمالی مشکل تأمین آب دارند

غلامحسین ساقی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس اظهار کرد: در سال جاری خراسان شمالی خشک‌ترین سال را در ۵۰ سال گذشته ثبت کرد و باوجود بارش‌های صورت گرفته، هنوز میزان بارندگی پنج استان در کشور به اندازه مقدار بارندگی‌های سال گذشته خود در همان منطقه نرسیده و خراسان شمالی یکی از آن پنج استانی است که میزان بارندگی‌های آن هنوز به مقدار سال گذشته نرسیده است.

وی با اشاره به تنش آبی ۲۳۶روستای استان ادامه داد: در سال ۹۸، براساس گزارش‌های میدانی ۱۲۶روستا با مشکل حاد تأمین آب مواجه بودند که اکنون این عدد به کمتر از ۶۰روستا رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح کرد: در این زمینه افزایش ظرفیت حجم مخازن در شهرهای بجنورد، تیتکانلو، شوقان، درق، راز، آشخانه، صفی‌آباد، سنخواست، فاروج، جاجرم، حصار، گرمخان، قوشخانه و چناران‌شهر در دستور کار این شرکت قرار گرفت.

تبخیر۹۰درصد بارش‌ها

ساقی افزود: سالانه ۷میلیارد مترمکعب بارش در این استان اتفاق می‌افتد که از این مقدار بارش، حدود ۶میلیارد مترمکعب معادل ۹۰درصد تبخیر می‌شود و مابقی آن قابل برنامه‌ریزی است که ۸۶میلیون مترمکعب در بخش آب شرب این استان استفاده می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر ۲هزار ۳۰۰ رأس دام سبک در استان وجود دارد که ۱۶میلیون مترمکعب آب شرب برای مصرف این دام‌ها استفاده می‌شود در حالی که میانگین مصرف آب یک شهرستان مانند شیروان ۶میلیون مترمکعب است که بیانگر سهم قابل توجه دام‌ها از آب استحصال شده است.

وی با تصریح اینکه میزان بارندگی‌ها در خراسان شمالی به شدت کاهش یافته و با کمبود شدید منابع آبی روبه‌رو هستیم، گفت: در حال حاضر آب سدهای بارزوی شیروان و بیدواز اسفراین خشک شده و برای تأمین آب مجبور به استفاده از آب چاه‌ها شده‌ایم.

تأمین آب شرب پایدار نیازمند اعتبار

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در ادامه با اشاره به تأمین آب شرب بجنورد گفت: تأمین آب شرب پایدار مرکز خراسان شمالی نیازمند ۳۰۰میلیارد تومان اعتبار است که در این زمینه حفر چاه عمیق در منطقه پلنگ‌دره بجنورد در دستور کار قرار گرفت و اکنون هشت چاه حفر شده و حفر سه چاه دیگر باقی است.

ساقی با اشاره به طعم و بوی آب شهر بجنورد گفت: برای بهبود کیفیت آب سد شیرین‌دره برای مصرف خانگی شهر بجنورد، استفاده از آب اکسیژنه در تصفیه‌خانه این سد انجام شده است.

ساقی افزود: میزان تخصیص اعتبار برای اجرای طرح‌های حوزه تأمین آب در سال جاری ۵۶۸میلیارد تومان از سوی وزارت نیرو بود که نسبت به سال گذشته ۲.۶ درصدافزایش یافته است.

این مسئول افزود: در حوزه فاضلاب نیز ۷۷میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که این میزان به سبب طرح‌های مختلف فاضلاب شهری و روستایی کافی نیست.

وی در انتها از طلب ۴۰میلیارد تومانی این شرکت از مشترکان آب و فاضلاب خراسان شمالی خبر داد و گفت: پرداخت معوقات از سوی شهروندان می‌تواند در سرعت بخشیدن به پروژه‌های عمرانی در بخش‌های خدماتی تأثیر داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.